Locatie

De 8 woningen worden gerealiseerd op de Koningsweg te Alkmaar. Midden in hartje centrum, maar toch op een relatief rustige plek. Deze stadswoningen liggen op loop- of fietsafstand van de vele voorzieningen die de stad Alkmaar e.o. te bieden heeft.

De Koningsweg ligt midden in het bruisende centrum en dankt zijn naam aan de Rooms-Koning, graaf Willem II, die Alkmaar in 1254 stadsrechten gaf. U vindt aan deze straat ook diverse monumentale panden. Door de centrale ligging is het gehele centrum te voet te bereiken. Het Waagplein ligt bijvoorbeeld op slechts 4 minuten lopen, net als winkelcentrum Overstad.

Door de bijzondere ligging zijn deze stadswoningen ideaal gelegen voor zij die op zoek zijn naar het levendige, stadse leven, maar toch ook graag in relatieve rust willen wonen.

Om de hoek

Alkmaar heeft vele cafés, terrasjes en restaurants die zorgen voor een levendige stad. Of u nu uitgebreid uit eten gaat, snel een hapje wilt doen of alleen een borrel, in Alkmaar kan het allemaal. Poppodia Victorie en Life072 bieden u het hele jaar door live entertainment van eigen bodem en ver daarbuiten. Evenementen zoals Zomer op het Plein, Alkmaar Ontzet, Kaeskoppenstad, Koningsdag, het 5 Mei Festival,  City run by Night, de Wandel4daagse, foodtruckfestivals of de Lindegracht Concerten zorgen ervoor dat u zich nooit hoeft te vervelen. En dat allemaal in en om het centrum, dus op loopafstand van de Koningsweg!
Een musical bekijken, cabaretvoorstelling bezoeken of naar een muziekvoorstelling luisteren? Op 5 minuten lopen van uw appartement vindt u dit allemaal in hét theater van de regio, TAQA Theater de Vest. Dit theater is gevestigd aan het Canadaplein, waar ook regelmatig evenementen georganiseer worden.
Al met al biedt Alkmaar u alles wat u maar kunt wensen en zijn de appartementen aan de Koningsweg de ideale plek om tot rust te komen én de stad en omgeving te ontdekken!

Overstad

Aan de overkant van het Noord-Hollands Kanaal, vindt u Overstad. Deze locatie heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is tegenwoordig een van de hotspots van de stad. U vindt hier bijvoorbeeld een hypermoderne bioscoop samen met een filmhuis en het nieuwe poppodium Victorie welke net haar deuren heeft geopend.
Even verderop vindt u Stadsstrand ‘de Kade’ en een verlaagde promenade waar u heerlijk aan het water kunt genieten van een hapje of drankje. Of van een van de vele evenementen die hier vooral tijdens de zomermaanden worden georganiseerd. Ook vindt u hier Stadskantine Alkmaar met een alternatievere programmering dan poppodium Victorie. U kunt hier ook gewoon terecht voor een drankje, uitkijkend over de stad en genietend van de zonsondergang.

Woningen